Data: 2009-03-01 12:52:43
Temat: Re: Rydze...
Od: Bozena <b...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bozena pisze:
> lemonka pisze:
>> Użytkownik "Bozena" <b...@o...eu> napisał w wiadomości
>> news:go90pq$dut$1@news.onet.pl...
>> Uwielbiam rydze z patelni,
>> sama zbieram prawdziwki,
>> zalewam,
>> wodą soloną z dodatkiem przypraw pasteryzuję,
>> jem z masełkiem czyli muszę wypukac,
>> rydze pod bieżącą wodą odcedzic,
>> potem na masełku,
>> góra dwie no trzy,
>> minutki na masełku ...palce lizac...
>> mniam..............może byc do tego
>> winnko,
>> grzaniec galicyjski z odrobiną gozdzików i cytrynki...
>>
>> Ekstra, jestem pod wrażeniem konstrukcji wypowiedzi. A powiedz; kiedy
>> je wypukasz, to co one na to?
>> miąższu u młodych owocników jest łagodny, u starych lekko pieprzny.
>
> ...te grzyby potrzebują bieżącej wody ,jeżeli wyciągasz je ze słoika z
> zalewy solnej..., ja robie ze starych rydzów efekt murowany....z młodych
> robię zalewe octową.
co stare do jare...
|