Data: 2002-07-30 23:10:05
Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: "FeLicja \(Kasia\)" <i...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:ai5es9$qi1$1@news.tpi.pl...
> Ajajaj... ile tych rozbieznosci w sposobach gotowania ryzu i komu tu
uwierzyc?
Bo nie ma jednego 'slusznego' sposobu na gotowanie ryz! Ryz jest popularny
na calym swiecie i w wielu krajach jest podstawa w kazdym obiedzie, ludzie
gotuja zgodnie z warunkami, jakie maja do gotowania, zreszta gatunkow ryzu
tez jest troche.
Pamietasz gdy ludzie opisywali potrawy i tradycje wigilijne tu w grupie?
Ile regionow tyle odmian. Pare podstawowych elementow ciagle jest tych
samych, ale nie zawsze sa one tak dokladnie jednakowo przyzadzane. Dlaczego
wiec dziwic sie roznym metodom gotowania ryzu? :)
> plukac - nie plukac?
> solic wode - nie solic?
> przykryc garnek - nie przykrywac... ?
Kazdy gdy znajdzie swoj ulubiony sposob na ryz taki uznaje za najlepszy.
Trzy lata temu umialam ryz przypalic, przesolic, rozgotowac lub
niedogotowac. Obecnie moj ryz zawsze mi wychodzi, a gotuje go prawie
codziennie.
pozdrawiam
Kasia
|