Data: 2017-05-04 09:31:12
Temat: Re: Rzucałam dzisiaj mięchem
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 03.05.2017 o 23:32, cef pisze:
>
> Bo to była łopatka :-)
Zarówno karkówkę, jak i łopatkę kupowałam i przyrządzałam na różne
sposoby dziesiątki razy. Żadna tak - nie przebierając w słowach - nie
śmierdziała, ani nie smakowała. Poza tym obie te części mięsa
umiejscowione są blisko siebie w tuszy wieprzowej, różnica polega
głównie na strukturze mięśnia. A ten mój nieszczęsny kawałek miał
niezwykle typowy dla karkówki wygląd. O, mniej więcej taki jak na tym
zdjęciu:
http://skonka-gotuje.blogspot.com/2015/06/karkowka-g
otowana-w-5-minut-domowa.html
Ewa
|