From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sałatka dla gości ? A może coś innego ?
Date: Fri, 23 Aug 2002 09:09:39 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <5...@4...com>
References: <wvl99.49180$y71.1362354@news.chello.at>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 41
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!logbridge.uoregon.edu!xmission!new
s-out.newsfeeds.com!l2!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121665
Ukryj nagłówki
On Fri, 23 Aug 2002 07:29:32 GMT, "muhrke" <m...@w...pl> wrote:
>Witam wszystkich.
>
>Poradźcie mi proszę, co można przygotować smacznego i szybkiego dla 4 osób.
>W sobotę przychodzą znajomi i przyznam, że mam już dosyć sałatki greckiej i
>sałatki z tuńczyka. Lubię je bardzo, ale ile razy można je jeść i jak często
>?
>Może ktoś z was poleci mi jakąś inną sałatkę (szybką i smaczną) lub jakąś
>równie dobrą przekąskę ?
>Znalazłam w domu duże opakowanie kaszy kuskus. Może coś z dodatkiem właśnie
>kuskus ?
>Będę wdzięczna za przepisy.
>
>Muhrke
>
>PS: Od dłuższego czasu przeglądam tę grupę i jestem pełna podziwu dla
>waszych chęci i talentów kulinarnych.
>
ja to kiedys w telewizorze ogladalam kawalek jakiegos programu,
kiedy komus w tajemnicy przerabiali ogrod i baba, co siedziala w
domu i pilnowala majstrow ogrodniczych przygotowala im posilek.
wielka misa kus kusu, a na wierzchu byly jarzyny. Papryka,
baklazan, marchew, cukinia, cebula byly pociachane w niemale
kawalki, marchew ugotowana (pamietam cale niewielkie marchwie
wyzieraly spod sotsu innych jarzyn. Byly one obsmazone/saute na
masle i oleju z dodatkiem roznych przypraw typu arabskich,
czosnek na pewno tez tam figurowal. jak sie jarzyny zmiekczyly i
zaglazurowaly ladnie maslo-oliwa to ona to po prostu, razem z
powstalym sosikiem walnela na te gore kus kusa...zrobilam, na
oko, to samo i baaaardzo mi smakowalo.
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|