Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sałatki a majonez
Date: Mon, 8 Jan 2001 20:53:49 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 39
Message-ID: <93d5nh$ma7$1@news.tpi.pl>
References: <00a201c079a7$68060c20$4fdf4cd5@tea>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 978983473 22855 213.25.246.186 (8 Jan 2001 19:51:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jan 2001 19:51:13 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-Mimeole: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40396
Ukryj nagłówki
"Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message
news:00a201c079a7$68060c20$4fdf4cd5@tea...
>
> -----Original Message-----
> From: Jola L-L <j...@i...pl>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 8 stycznia 2001 16:20
> Subject: Re: Sałatki a majonez
> > Jezeli kupuje- to Winiary dekoracyjny, ale od kiedy ktos na grupie
> podal
> >dobry przepis- czesto dziergam:))wlasny.
>
> Ja takoz :-)
>
> Herbatka
To tak na wsiakij sluczaj zapodam przepisik z ktorego korzystam i jest OK
(na grupie kiedys, ktos...)
Majonez:
1 cale jajko
plaska lyzeczka cukru
spora szczypta soli
szczypta bialego pieprzu
lyzeczka musztardy
sok z cytryny (2 cm. plasterek wyciskam reka)- w oryginale bylo sok z 1/2
cytryny-ale dla mnie to
bylo za duzo i kwasno
olej wlewac bardzo powoli i miksowac az do uzyskania odpowiedniej
konsystencji, im wolniej tym lepiej. Wazne: dobrze aby jajco mialo
temperature pokojowa
- jak olej. Juz.
Jola
|