Data: 2001-08-24 08:34:22
Temat: Re: Schabowy
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9m0rgs$blq$1@news.tpi.pl...
:
: (...) A najlepszy efekt jak to potem
: > na gotowym talerzu przebijesz to wyplynie pelno cudownego ziolowego
: maselka,
: > smakuje cudnie a miesko jest taki wilgotne:-)
: >
: > Polecam i pozdrawiam
: > Jacek
: >
: Aż ślinka cieknie przy samym czytaniu, hmm, mniam, mniam :-)
: Dorunia
Slinka to moze cieknac ale dopiero wtedy jak w kieszen zapakujesz ser i
szyneczke. Oczywiscie nalezy takiego "klienta" spiac wykalaczka bo ser moze
wycieknac.
A moj przepis jest b.prosty.
Schab
cebula
koncentrat pomidorowy
dodatki: sol, cukier.
To tzw. po prowansalsku
Schab usmazyc sote. Na tej samej patelni po usmazeniu schabu usmazyc cebule
pokrojona w polksiezyce. Gdy bedzie szklista dodac koncentrat pomidorowy, sol i
cukier do smaku (ma byc slodko-kwasny). Gdyby bylo zbyt geste mozna podlac woda.
Wrzucic schabowe do tej ciapy, potrzymac troche na patelni i ... na stol z
ziemniakami.
pozdr. Wilma
|