Data: 2004-11-04 11:55:30
Temat: Re: Schabowy!
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> czegos ze schabem nie wolno robic! O co chodzi!?
>
Nie oglądalam wprawdzie programu, ale ktos mi kiedyś przewrócił światopogląd
twierdząc, że schabu się nie rozbija tłuczkiem na placek, bo mięso traci
soczystość. Wystarczy go naprawdę parę razy pacnąć z każdej strony.
Mam pytanie odnośnie kotletów właśnie: próbowałam zrobić do nich zamiast
klasycznej panierki tzw. naleśnikową - wrzuca się jajo, mąkę i wlewa mleko
do jednej miski i przyprawia. Więcej nie próbowałam, bo panierka nie
trzymała się kotleta, przykleiła się za to do patelni. Co zrobiłam nie tak?
Patelnia na pewno była solidnie rozgrzana.
K
|