Data: 2004-11-04 12:04:21
Temat: Re: Schabowy!
Od: "A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cmd5bm$6r9$1@inews.gazeta.pl...
> Nie oglądalam wprawdzie programu, ale ktos mi kiedyś przewrócił
światopogląd
> twierdząc, że schabu się nie rozbija tłuczkiem na placek, bo mięso traci
> soczystość. Wystarczy go naprawdę parę razy pacnąć z każdej strony.
Moze, gdy mieso jest naprawde mlode... Gdy probowalam slabiej rozbijac
mieso, trzeba bylo potem dlugo rzuc to mieso. Tak wiec ja z wlasnego
doswiadczenia nie polecam.
> Mam pytanie odnośnie kotletów właśnie: próbowałam zrobić do nich zamiast
> klasycznej panierki tzw. naleśnikową - wrzuca się jajo, mąkę i wlewa mleko
> do jednej miski i przyprawia. Więcej nie próbowałam, bo panierka nie
> trzymała się kotleta, przykleiła się za to do patelni. Co zrobiłam nie
tak?
> Patelnia na pewno była solidnie rozgrzana.
>
Moze mieso bylo mokre?
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|