Data: 2004-11-07 16:06:50
Temat: Re: Schabowy!
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 04 Nov 2004 15:56:02 +0100, Piotr Zawadzki
<p...@f...pl> wrote:
>Nie, nie o to chodzi... Przedpiśca, jak sązę, miał na myśli to, aby
>solić schabowego _tuż_ _przed_ samym smażeniem (obtoczeniem w panierce),
>nie zaś, tak jak np. drób, na kilka(-naście) godzin przed smażeniem.
Ja jak sie nauczylam marynowac mieso, to i schabowe marynowalam. A
jesli nie, to przynajmniej solilam i pieprzylam przed smazeniem,
czasami jakies dodatkowe przyprawy. Ale od czasu do czasu TZ robil
schabowe i sie dziwilam czemu jego lepsze. On po prostu soli i pieprzu
daje do jajka. Miesa nie posypuje niczym. Dzisiaj takie zrobilam i
takie faktycznie sa IMO najlepsze, pomimo ze troche przesadzilam z
biciem i moj byl dziurawy :D
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|