Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Scotch Whisky
Date: Tue, 25 Oct 2005 21:54:43 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <djb5dr$pgi$1@atlantis.news.tpi.pl> <djlusg$7cp$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ns.pawlacz.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1130270083 6223 80.72.34.43 (25 Oct 2005 19:54:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Oct 2005 19:54:43 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251157
Ukryj nagłówki
In article <djlusg$7cp$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"dexth" <d...@i...pl> wrote:
> Chciałem podziekowc grupie za aktywnosc i za zrozumienie.
Mialeś szczęście i trafiłeś na nasz dobry humor.
Pytanie moglo sie
> wydawac glupie. Ja dostalem w prezencie kilka butelek na ktore moze moja
> inteligencja nie zaslugiwala. Byly to Smugler, Williams's, Johny Walker Red
> Label.
To akurat standardowe mieszanki, dostosowane do przeciętnego gustu.
Świetnie można je też mieszać.
> Bo ktos pytal o marki. Sluchajcie. Ja jestem sportowcem i nikogo nie
> namawiam do uzywania alkoholu. Alkohol nikomu nie rozwiazal jego problemu,
> ale wielu pomogl, jak byl stosowany w odpowiednim czasie i odpowiedich
> ilosciach. To tak dla zrozumienia watku. Dziekuje Kotowi. Probowalem na
> rozne sposoby i nie wiedzialem czemu ludzie tak duzo placa za tak bimbrowaty
> trunek. Napilem sie z kawa i psmakowalo. Sorry Kot nie tak jak napisales.
> Kawa rozpuszczana, cukir lub miod. wychlodzic i dolac do tego 1/4 skotch
> whisky. Malo tego. Zdopingowaly mnie wypowiedzi typu: mieszanie tego trunku
> to profanacja. Poszedlem dalej. Okazalo sie, ze nie umialem tego pic. A
> teraz instrukcja dla starszych niz 18 lat. Whisky nalezy pic w taki sposob
> aby nie dolatywala do zoladka. Malymi lyczkami. Nie tak jak kowboje w
> Westernach.
Oni raczej nie pijali Scotcha. A i tak najbardziej whisky smakuje z
gwinta.
Władysław
|