Data: 2003-06-11 18:58:20
Temat: Re: Ser plesniowy Pytenie .
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"grześ" <g...@i...pl> wrote:
> archiwum czytałem ale nie natrafiłem tam na nic co by dotyczyło tego
> gatunku sera .Jeszcze podam nazwe MORBIER FRANSER , moze to wam cos
> przyblizy .
Nie bój się :-))) Morbier ma rzeczywiście intensywny zapach, bo jest robiony
z surowego niepasteryzowanego mleka, ale w smaku jest całkiem łagodny. Odkrój
tę zewnętrzną pomarańczową skórkę i śmiało skosztuj, zobaczysz, że nie ma się
czego bać. Dobry jest do zapiekania, np. na grzankach lub pieczonych
ziemniakach. Aha, to coś w środku to nie pleśń, a popiół :-)
Anetek, co do Morbier ma rzut beretem przez Jurę ;-)
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 74598 A...@c...ch
:`.__.': http://2510053385/~aneta/ *----* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *
|