Data: 2006-02-27 16:32:42
Temat: Re: Sernik z ziemniakami
Od: p...@v...pl (p...@v...pl)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 26-02-2006, nie o godzinie 22:14 +0100, Iwona_s napisał(a):
> Użytkownik <p...@v...pl> napisał w wiadomości
>
> > Jest to bardzo smaczny sernik.
>
> Napewno zrobie:)
> Piszesz, ze wstawiasz do zimnego piekarnika (?) ...nigdy tak nie robilam,
> tymbardziej, ze moj piekarnik (elektr.) nagrzewa sie ok.20 min., wiec 1
> godz. moze byc za malo (serniki wstawiam do nagrzanego piekarnika i pieke
> ok. 1godz.).
> Do mojego sernika dodaje sok z cytryny, jak myslisz czy do twojego jesli
> dodam, to bedzie ok?
>
Ja piekę w piekarniku gazowym. Wkładam blachę z ciastem do zimnego
piekarnika, zapalam gaz, ustawiam na maxymalny ogień, a po 2, 3 minutach
zmniejszam na średni i tak piekę do końca. Nie mam wskaźnika temperatury
w moim piekarniku, więc nie wiem jaka to temperatura. Stosuje takie
pieczenie nie tylko do ciast, ale również do mięs: drobiu itd.
Jeśli chodzi o sok z cytryny, to lepiej bym nie eksperymentował, bo może
się coś zważy itp., ale raczej nie powinno... Dodatek, np. aromatu
cytrynowego do ciasta, zamiast cukru wanilinowego na pewno nie zaszkodzi
sernikowi, a więc pewnie sok z cytryny też nic nie zepsuje, ale tego nie
gwarantuję.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|