Data: 2001-12-04 12:58:20
Temat: Re: Shoarma - jak to sie robi?
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>a co?
Podsumuję nasze rozmyslania na temat Shoarmy ewentualnie
Kebabu. Otóż u Nas czyli w Polsce jeżeli chodzi o przepisy arabskie
zastępujemy różne rzeczy róznymi rzeczami. Szrgólnie w
lokalach.Zatem jeżeli Ktoś pyta jak w domu zrobić .....z np.
Marszałkowskiej to nasze odpowiedzi próbują trafić w to co Ktoś jadł.
Oczywiście, że idealną rzecza jest smakowanie autentycznych Pit,
Jagniecin itp. ale jak już narzekałam - My tutaj oszczędzamy i na
Nas oszczędzają (czytaj zarabiają). Dlatego może czasem dziwić
przepis a szczególnie Tych wszystkich którzy jadają w rdzennie
smakowych budach w dzielnicach arabskich...Tez bym zajadała
się autentyczną Shoarmą nafaszerowaną orientalnymi ( dla Nas
tutaj) aromatami i smakami. Przypominam także, że w Ameryce może
restaurator dodać sałaty liść, w Polsce sałatkę z białej kapusty
a w Zakopanem cebulę... Tak niestety jest. Wszystko czymś
da się zastąpić...
AgataW. ( tak pisze pod postem Krysi bo Ona wie jak to jest)
|