Data: 2003-11-24 09:08:40
Temat: Re: Silikonowe formy do pieczenia - ktos uzywal?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
>
>
> ;-)) nie stopia sie;-)) osobiscie takiej formy nie posiadam, ale na
> prezentacji dealerka w moim osobistym piekarniku piekla w tej formie ciasto
> drozdzowe, ciasto wyszlo bardzo smaczne, wyszlo z formy bez zadnych
> problemow i piekarnik nie byl zalany roztopiona guma;-))
> Inna sprawa, ze te formy sa piekielnie drogie;-(
Nie zetknąłem się z takimi formami, ale wydaje się to prosty i genialny
pomysł. Dziwne, że wymyślono to dopiero teraz. Silikon jest wypróbowany
jako material na formy, chemicznie neutralny, wytrzymuje wysokie
temperatury, nie przylega do kleistych substancji, a elastyczność takich
form na pewno ułatwia wyjmowanie delikatnych ciast. Kupię sobie napewno
takie formy, jak je zobaczeę i będę miał wolnych parę złotych.
Władysław
|