Data: 2006-03-04 09:27:24
Temat: Re: Skórka od chleba
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrn.pl.e0ijhr.i4p.jak_jakas@chce-to.znajdzie..
.
> Świadomie, albo i nie Marek napisał(a):
>
>> Co zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę?
>
> Wybejcować go ;) Posmarować wodą zaraz po upieczeniu, w piekarniach
> cosik im w tej wodzie pływa i wygląda na mąkę ziemniaczaną, ale nie
> chciałbym w błąd Cię wprowadzać, smarowanie wodą- dość obfite, daje
> dobry efekt.
Smaruje woda i wstawiam ponownie do piekarnika. Czyli nie trzeba wstawiac do
piekarnika tylko wybejcowac po wyjeciu?
MP
|