Data: 2001-01-30 13:16:23
Temat: Re: Śledź (sledz) - pytanie
Od: Nexus <n...@k...chip.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Ostatnio zdoby?am na targu rybnym ?ledzie typu matjas. ?ledzie s?...
>zupe?nie czerwone (!!!), poza tym bez ?adnych przypraw. Smakuj? za?
>zupe?nie nie jak ?ledzie... Pani sprzedaj?ca, zapytana o tajemnic?
>przyrz?dzania, odpowiedzia?a tylko, ?e "s? to ?ledzie podrabiane
>na ?ososia", ale szczeg???w poda? nie chcia?a.
>Poniewa? zakocha?am si? w tych?e, mam pytanie: czy ktokolwiek wie,
>z czego sk?ada si? zaprawa do przyrz?dzania takich ?ledzi i jak d?ugo
>w niej trzyma?? Eksperymentowa?am ju? z papryk? s?odk? (kolor nik?y),
>marchewk? (kolor r?wnie nik?y) oraz kurkum? (kolor ???ty, nie czerwony).
Tak po kolorze to sok buraczany
fizyk
|