Data: 2002-11-25 16:17:57
Temat: Re: Ślimaki
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Do garnka wlewam spora ilosc oleju tyle by kiedy pozniej wrzuce do niego
rozmrozone slimaki ich zdecydowanie nie zakrywal, do rozgrzanego oleju
wyciskam powazna ilosc czosnku chwilke to podgrzewam by czasem czosnek sie
nie zarumienil jakas 1-2 minuty na duzym ogniu, dorzucam slimaki i doprawiam
pewna iloscia majeranku, powazna szczypte pieprzu (ja lubie pikantne)
Teraz mieszajac od czasu do czasu potrzymaj to na wusokim ogniu az slimaki
sciemnieja
Podawac przed daniem glownym z bagietka ktora mozna zamoczyc sobie w oleju.
Pozdrawiam i smacznego Darek
"JK" <j...@o...pl> wrote in message news:art2la$rpv$1@news.tpi.pl...
> Czesc.
> Mam ochote na ślimaki, ale nie bardzo wiem jak sie do nich dobrac i jak za
> nich zabrac......
> Kupuje zamrozone slimaki i co dalej ?
>
> JK.
>
>
|