Data: 2003-05-27 11:55:21
Temat: Re: Slimaki
Od: "vip" <k...@m...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
> Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> przyrządzić od początku do końca.
hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
ziołowych i podlewać białym winem cebuli. Można też przed podsmarzaniem
namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
dopiero w mące
lampart
>
> --
> tSx
>
>
|