Data: 2003-05-27 13:42:03
Temat: Re: Slimaki
Od: a...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Witam
> > Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> > jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> > przyrządzić od początku do końca.
>
>
> hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
> mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
> paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
> dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
> ziołowych i podlewać białym winem cebuli. Można też przed podsmarzaniem
> namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
> dopiero w mące
>
> lampart
Kroi sie je w te paski zywe?
Alina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|