Data: 2011-01-11 21:43:38
Temat: Re: Słony temat.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 11 Jan 2011 22:14:07 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-01-11 22:09, Panslavista pisze:
>
>> Najprostszy to pieprz ziołowy.
>
> Tylko czy najlepszy? Od dawna szukam w polskich sklepach mieszanki curry
> bez glutaminianu.
http://www.indiaonline.pl/catalog/madras-curry-pikan
tny-p-40.html
Tu znajdziesz prócz wielu rodzajów curry (co do glutaminianu - trzebaby
spytać) także wszystkie składniki do sporządzenia własnej:
http://swiatprzypraw.com.pl/index.php?cat_id=31&page
=0&view=0&sort=default
W końcu nikt nie narzuca proporcji, dopasujesz je wg własnego uznania.
Ja sobie dawno temu, w czasach ubogich we wszelkie "wyskoki", sama robiłam
np garam massalę :-)
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dodatki/domowe
-przyprawy,-garam-masala.html
|