Data: 2003-11-06 11:17:39
Temat: Re: Smalec
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
wiku napisal(a):
>> Jakis czas temu byla dyskusja na temat boczku wedzonego, ktora
>> zainicjowalem moimi watpliwosciami. Wniosek jest taki: prawdziwy
>> boczek wedzony sie nie topi. Topi sie boczek pseudowedzony z sm.
>>
>no co ty opowiadasz? jasne ze nie wytapia sie tak jak slonina, ale jednak :)
Moze sie nie zrozumielismy. Ja mowie, ze jesli polozysz boczek wedzony
na golej patelni, to on sie nie wytopi. W istocie, nie pomyslalem, ze
w zupie smalcowej warunki topienia sa jednak inne.
>a te skwareczki co zostaja nadaja smalczylkowi lepszy smak
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|