Data: 2003-06-16 19:43:41
Temat: Re: Smazenie na oleju czy smalcu?
Od: "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slawek" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bcl0fc$dpi$1@inews.gazeta.pl...
> Ha zależy o co komu chodzi ;)) , a tak swoją drogą to to podwójne wiązanie
w
> tłuszczach jednonienasyconych też może ulegać rozerwaniu i reakcją
> utleniania przecież ;)))
Moze wedlug biochemii Kwasniewskiego. "Biochemia Harpera" opisuje jedynie
peroksydacje kwasow wielonienasyconych. Z drugiej strony chodza sluchy o
tym, ze nawet kwasy nasycone moga byc zrodlem wolnych rodnikow.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|