Data: 2003-06-16 18:01:10
Temat: Re: Smazenie na oleju czy smalcu?
Od: "slawek" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bckprm$qka$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "slawek" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bcko5t$mpc$1@inews.gazeta.pl...
>
> > > > Zauważ także że połowa tłuszczów w smalcu jest nasycona a w oliwie
> tylko
> > > 20%
> > >
> > > A co to ma do rzeczy w przypadku problemu smazenia i wolnych rodnikow?
> > >
> > >
> > im więcej tłuszczy nasyconych tym mniej jednonienasyconych i
> > wielonienasyconych ;)))
>
> Nie, im wiecej tluszczow jednonienasyconych, tym mniej nasyconych i
> wielonienasyconych. Oliwa znow gora.
>
>
Ha zależy o co komu chodzi ;)) , a tak swoją drogą to to podwójne wiązanie w
tłuszczach jednonienasyconych też może ulegać rozerwaniu i reakcją
utleniania przecież ;)))
Slawek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|