Data: 2002-12-03 17:17:59
Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
bo inaczej moze sie rozmazac... ale masz racje 1/3 to nie bedzie mysle ze to
jest mniej...
Darek
"I.P." <i...@g...de> wrote in message
news:asim1j$2cq$07$1@news.t-online.com...
>
> "Darek" <d...@S...bart.nl> schrieb im Newsbeitrag
> news:1038932567.994224@halkan.kabelfoon.nl...
> > w zasadzie nie wiem jaki ser masz na mysli, ale my czesto jadamy taki
> rodzaj
> > camabert'a kupujemy je w supermarkecie nnazywa sie Ser Mnicha czy tak
> jakos,
> > cos ze mnichem w nazwie otaczamy go w jajku i tartej bulce, mozna to
> zrobic
> > ze 2 razy a pozniej mozna go na patelnie z goracym olejem i smarzyc po
obu
> > stronach podawac z zurawinami pychaaaa. Ilosc oleju tak by 1/3
> przynajmniej
> > byla zanuzona w oleju.
> > Pozdrawiam Darek
>
> przy mniejszych porcjach tez smze camembert na patelni, ale tylko cienko
> posmrowanej tluszczem(dlaczego tak duzo oleju?), do tego rowniez zurawina-
> pycha.
> pozdrawiam
> Ilona
>
>
|