Data: 2002-12-03 16:27:29
Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Darek" <d...@S...bart.nl> schrieb im Newsbeitrag
news:1038932567.994224@halkan.kabelfoon.nl...
> w zasadzie nie wiem jaki ser masz na mysli, ale my czesto jadamy taki
rodzaj
> camabert'a kupujemy je w supermarkecie nnazywa sie Ser Mnicha czy tak
jakos,
> cos ze mnichem w nazwie otaczamy go w jajku i tartej bulce, mozna to
zrobic
> ze 2 razy a pozniej mozna go na patelnie z goracym olejem i smarzyc po obu
> stronach podawac z zurawinami pychaaaa. Ilosc oleju tak by 1/3
przynajmniej
> byla zanuzona w oleju.
> Pozdrawiam Darek
przy mniejszych porcjach tez smze camembert na patelni, ale tylko cienko
posmrowanej tluszczem(dlaczego tak duzo oleju?), do tego rowniez zurawina-
pycha.
pozdrawiam
Ilona
|