Data: 2002-12-03 16:22:47
Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
w zasadzie nie wiem jaki ser masz na mysli, ale my czesto jadamy taki rodzaj
camabert'a kupujemy je w supermarkecie nnazywa sie Ser Mnicha czy tak jakos,
cos ze mnichem w nazwie otaczamy go w jajku i tartej bulce, mozna to zrobic
ze 2 razy a pozniej mozna go na patelnie z goracym olejem i smarzyc po obu
stronach podawac z zurawinami pychaaaa. Ilosc oleju tak by 1/3 przynajmniej
byla zanuzona w oleju.
Pozdrawiam Darek
"Jo'Asia" <J...@r...art.pl> wrote in message
news:asi79i.3vvdsg3.1@sloth.hell.pl...
> Krystyna Chiger wystukał w wiadomości <3...@p...pl>:
>
> > Jo'Asia wrote:
> > (...)
> >
> > > Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu,
przewrócić
> > > i smażyć dalej na małym"?
> >
> > Na blache i do goracego piekarnika.
>
> Nie wierzę. Po prostu nie wierzę. poza tym nie będę odpalać piekarnika na
> cztery plasterki sera... ;)
>
> Zastanawiałam sie za to nad smażeniem w głębokim oleju, znaczy ze
wszystkich
> stron jednocześnie.
>
> Jo'Asia
>
> --
> __.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl
.-=-.__
> --<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/
<()>--
> .__.'| ....................................................
..
|'.__.
> Ze zbiorów biblioteki pintyjskiej: "Ja, Rybot"
|