Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Śmietana 36% Re: Śmietana 36%

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Śmietana 36%

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder.erje.net!us.feeder.erje.net!news.glorb.com!peer02.iad.highwinds-me
dia.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshos
ting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Mon, 16 Dec 2013 09:27:16 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.2.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Śmietana 36%
References: <52ac70c3$0$2136$65785112@news.neostrada.pl>
<e...@g...com>
<52ae3948$0$2372$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<l8m71n$kge$1@news.dialog.net.pl>
<a...@g...com>
In-Reply-To: <a...@g...com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 17
Message-ID: <52aeb963$0$2164$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.184.2.48
X-Trace: 1387182435 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2164 79.184.2.48:2431
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1961
X-Received-Body-CRC: 3439638265
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:353540
Ukryj nagłówki

W dniu 2013-12-16 08:57, czeremcha pisze:
> A dokładniej - powiedziałabym tak:
>
> O ile nie ma w składzie dodatku cukru, to niezależnie od tego, czy chlupie, czy nie
chlupie - śmietana nie jest kwaśna.

Chlupać to potrafi także kwaśna śmietana. :)
Dla mnie słodka śmietana to od zawsze była taka, którą dało się ubić
(bez dodatku cukru, ale jeszcze przed procesem naturalnego lub
wspomaganego kwaśnienia). Jednakże nie zdarzyło mi się nigdy ubijać
bardzo gęstej śmietany. Oczywiście pojęcie gęstości jest tu relatywne.
Słodka śmietana też jest gęsta, ale jednak lejąca (ewentualnie czasami
zbiera się na ściankach tłuszcz o strukturze niemal masła, ale po
wymieszaniu da się ją przelać). Trudno mi powiedzieć, jak wygląda
konkretnie ta z Piątnicy, będę dziś w jakimś sklepie, to nią potrząsnę.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.12 Ikselka
16.12 Ikselka
16.12 Anai
16.12 Ikselka
16.12 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?