Data: 2005-04-28 10:28:07
Temat: Re: Sok - samorobka.... taniocha....
Od: "Ewa Grabowska" <g...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "fReLuZ" <f...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:d4meq0$il4$1@inews.gazeta.pl...
> a wiec tak kupilem 3 kilo jablek i zelmerem zrobilem sok...wyszlo tego
> ponad litr... no i jaka pychotka!!!!!
Od kilku tygodni jestem dumna wlascicielka sokowirowki Zelmera. Mam w
zwiazku z tym dwa pytania do bardziej doswiadczonych uzytkownikow:
1. Czy macie jakis sposob na piane, ktora zbiera sie na powierzchni
soku, przede wszystkim jablkowego? Zbieram ja lyzka, ale moze sa lepsze
pomysly?
2. Jak wybierac najlepsze jablka? Mam wrazenie, ze lepszy sok powstaje z
tych, ktore sa przechowywane w kontrolowanych warunkach (sa jedrne i
zielonkawe, nie zolte), ale te sa niestety drozsze.
Dziekuje za wszelkie sugestie.
Ewka
PS. Moja ulubiona kompozycja to ananas + pomarancze (w przewadze) :))
|