Data: 2003-02-17 19:28:40
Temat: Re: Soljanka
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
=?ISO-8859-2?Q?zdzis=B3aw?= <...@...co> wrote:
> > hmm, na rosyjskich stronach znalaz"em tylko wersje "mięsne", z resztek.
> > Jedyną wersję rybną znalaz"em na stronie norweskiej
>
> Szczerze mówiąc nie spotka"em nigdy w Rosji soljanki rybnej...w
> restauracjach podaja mięsną lub kie"basianą :-)
> A przepis W"adys"awa to raczej przypomina "uchę"
Ucha to inego rodzaju zupa i zawsze rybna. Natomiast stota solianki
jest to, ze jest kwaskowata dzieki dodatkowi ogorkow kwaszonych,
pmidorow, kiszonej kapusty i innych kwaskowatych dodatkow.
Wladyslaw
|