Data: 2002-05-21 17:57:12
Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: d...@e...net.ae (Tomek W)
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stanisław Cieślak" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
> Czy ktoś z szanownych grupowiczów wie jak zrobić sos czosnkowy, taki >jaki podają
w Sfinksie?
A taki co podaja do pieczonego na gazowym ruszcie kurczaka tuz obok
shawarmy/ szalermy/ i kebaba i innych arabskich specjalow w
restauracji" Marush" Abu Dhabi -to robi sie :
Jogurt 1/2 szklanki + wycisniety sok z 2-3 zabkow czosnku + pare kropli
soku z cytryny. To raczej dip a nie sos.
Ma moc ( odbijania) na 4 godziny minimum. A ten Sfinksowy?
Mocnego i smacznego
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|