Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.silweb.pl!pols
l.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos czosnkowy
Date: Thu, 3 Nov 2005 11:13:37 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 27
Message-ID: <dkcnsg$igi$1@polsl.gliwice.pl>
References: <dk79co$ob4$1@news.isp.telenergo.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.gliwice.pl 1131012816 18962 213.227.72.169 (3 Nov 2005 10:13:36 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...gliwice.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Nov 2005 10:13:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251677
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin" <g...@t...pl> napisał w wiadomości
news:dk79co$ob4$1@news.isp.telenergo.pl...
> Dzy ktos z grupowiczów moze przypadkiem przechwycił przepis na sos
czosnkowy
> z Pizzeri Da'Grasso. A moze ktos ma fajny przepis na taki sosik bardzo
> prosze o porady.
> g...@t...pl
>
Do pizzy raczej sie nie nada ale dodawalem go do satatek i byl super
smietana 30%, majonez, sos jogurtowy (mozna zastapic jogurtem naturalnym)
w proporcjach "mniej wiecej" 1:1:1 (rzecz smaku... po zmieszaniu radze
sprobowac i wtedy ewentualnie dodawac kto co lubi)
do tego sol, pieprz, czosnek (tego ostatniego sporo ale uwaga- probowac po
paru zabkach-czosnki sa roznie "wydajne")
Mozna dodac do smaku odrobine papryki (i tu znowu jak kto lubi ostra,
slodka, czuszke, chili) Ja zamiast czarnego dodaje bialy pieprz
A jest to sos do salatki z pomidorow, kapusty pekinskiej, jajek, oliwek
(czarne i zielone), sera feta, rzodkiewki, zielonej pietruszki
Uff chyba wszystko (z pamieci pisze wiec nie jestem pewien)
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. a takla salata top do pizzy tez jest podawana czasem (nie mylic z
pojeciem dodawana heh)
|