Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "yossarian" <y...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Date: Tue, 3 Jun 2003 08:57:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <bbhgt5$2tt$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kuznia-wan.kuznia.rybnik.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1054623461 3005 195.116.54.252 (3 Jun 2003 06:57:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Jun 2003 06:57:41 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158669
Ukryj nagłówki
Użytkownik "DC" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno
nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od
razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
Hi!
Prosty sosik, lecz jakże smaczy:
Zaopatrz się w słoiczek (np. po musztardzie), do niego zapodaj 2 części
majonezu, 1 część musztardy, 1 ketchupu, niepełną łyżeczkę czosnku suszonego
i 1-2 ząbki przeciśniętego czosnku świeżego. Słoiczek zakręć, wykonaj nim
kilkanaście gwałtownych ruchów i jeśli musztarda i reszta składników była
dobrej jakości - efekt gwarantowany...
pozdrawiam
yoss
|