Data: 2003-06-03 07:20:00
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik DC napisał:
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
>
>
Primo niejaka walkie! ;-)
Secundo pytanie o panierke taka jak w KFC wraca tu jak smrod za gaciami
i neka nas grupowiczow. Jesli ktos powaznie mysli o pozostaniu na grupie
zaczyna od czytania strony kuchennej i FAQ, ktory niejaki Art wysyla
dosc czesto i raczej trudno nie zauwazyc. Tam jest dzial za co
linczujemy i znajduje sie tam pytanie o te straszna panierke.
A co do sosou to moze taki:
Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
koperku, doprawic do smaku.
Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Napisz czy ten sos wskazywal na jakas obrobke cieplna, czy byl podany na
cieplo, wiecej szczegolow.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|