Data: 2003-06-03 07:16:25
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
walkie! napisal(a):
>> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
>> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
>> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
>> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
>> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
>> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
>> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
>> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
>> czepial) :). Pozdrawiam!
>>
>A co do sosou to moze taki:
Ale zwroc uwage, ze kolega pisal, ze to __nie__ byl jogurt.
>Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
>koperku, doprawic do smaku.
>Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Ostatnio sprobowalem tego calego sosu beszamelowego. Mdle fuj....
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|