Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Date: Tue, 03 Jun 2003 09:16:25 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <q...@4...com>
References: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl> <bbhhre$7ak$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.160.130.254
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1054624754 9733 212.160.130.254 (3 Jun 2003 07:19:14
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Jun 2003 07:19:14 +0000 (UTC)
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.19.0
X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158679
Ukryj nagłówki
walkie! napisal(a):
>> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
>> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
>> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
>> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
>> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
>> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
>> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
>> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
>> czepial) :). Pozdrawiam!
>>
>A co do sosou to moze taki:
Ale zwroc uwage, ze kolega pisal, ze to __nie__ byl jogurt.
>Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
>koperku, doprawic do smaku.
>Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Ostatnio sprobowalem tego calego sosu beszamelowego. Mdle fuj....
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|