Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Date: Tue, 03 Jun 2003 09:20:00 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <bbhhre$7ak$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: vi104.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1054624430 7508 80.50.128.104 (3 Jun 2003 07:13:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Jun 2003 07:13:50 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158677
Ukryj nagłówki
Użytkownik DC napisał:
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
>
>
Primo niejaka walkie! ;-)
Secundo pytanie o panierke taka jak w KFC wraca tu jak smrod za gaciami
i neka nas grupowiczow. Jesli ktos powaznie mysli o pozostaniu na grupie
zaczyna od czytania strony kuchennej i FAQ, ktory niejaki Art wysyla
dosc czesto i raczej trudno nie zauwazyc. Tam jest dzial za co
linczujemy i znajduje sie tam pytanie o te straszna panierke.
A co do sosou to moze taki:
Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
koperku, doprawic do smaku.
Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Napisz czy ten sos wskazywal na jakas obrobke cieplna, czy byl podany na
cieplo, wiecej szczegolow.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|