Data: 2003-02-04 16:35:19
Temat: Re: Sos do knedlikow
Od: "Kama" <k...@p...pakiet24.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czyżby kuchnia czeska?
Ja robię knedla (takiego bułczanego) i do tego sosik następujący ok. 30 dkg
piersi z kurczaka kroję na paseczki obtaczam w mące i smażę na oleju na
złoty kolor, kiedy kolor odpowiedni dodaję cebulę pokrojoną w kosteczkę,
paprykę w małe paski, ogórki konserwowe 2 sztuki w kosteczkę, kilka
pieczarek pokrojonych wg uznania - chwilę smażę to wszystko, potem zalewam
bulionem z kostki (1 szklanka), doprawiam solą, pieprzem, papryką i 1-2
łyżeczkami curry. Na koniec dodaję ok. 1/4 litra śmietany i razem gotuję na
małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięska.
Miałam właśnie w poprzednią sobotę. Polecam.
Kama
Może podesłałbyś jakiś przepisik na inne knedliki :))))
|