Data: 2006-05-24 11:39:32
Temat: Re: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:e51gdi$ivh$1@inews.gazeta.pl...
> Kinga 'Słowotok' wrote:
>
>
>
>> A ponieważ nie miałam siły jednak zrobić pieczetów wczoraj, a rano
>> przyspałam i mięso poszło do zamrażarki, to dopytam o tego klopsa. - czy
>> można upiec 1 klopsa, po prostu uformowanego w całość, normalnie, na
>> folii, nie pakując go w foremkę?
>
>
> Można. Ja tak robię. Choć pewnie to czy się nie rozpadnie zależy od
> konsystencji. Mnie się nie rozpada.
>
>
>
>> Dla mnie pieczenie mięsa w kawałku ma sens wtedy, kiedy się je nadziewa,
>> nigdy specjalnie nie lubiłam pieczeni, wolę osobno pokrojone kawałki
>> mięsa. I czy da się go wtedy takimi pieczarkami w środku nadziać (jak?).
>
>
> Da sie nadziać. Robię z mięsa placek w kształcie prostokąta. Kładę
> nadzienie (pieczarki lub blanszowane warzywa). Zwijam trochę jak roladę.
> Jak mi sie rozpada to po prostu zlepiam. Masa mięsna jest jak plastelina.
>
> Pozdrawiam
> Bea
Nie szkodzi dodanie jajek do masy mięsnej...
|