Data: 2000-07-14 14:16:22
Temat: Re: Sos do ryby po grecku
Od: e...@l...pdi.net (Ella Szeremetti)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: Lilly was here <:@com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, July 14, 2000 3:18 PM
Subject: Re: Sos do ryby po grecku
> > Pamietacie ten wierszyk?
> > "....Ryby, drob i cielecina
> > lubia tylko biale wina..."
> > Ella
>
> To jakieś bajki, po pierwsze kaczka i gęś też drób a pija się do nich
raczej
> czerwone wina, do wiprzowiny skolei podaje się białe. A obecnie w całej
> Europie raczej ma się gdzieś konwenanse i pije się takie wina jakie
> ludziskom smakują. Ja na przykład do łososia z rusztu piłem jakieś Grand
Cru
> St.Martin ( chyba ? - czerwone, wytrawne, mocno garbnikowe ) i komponowało
> się idealnie i było rewelacyjne, więc wino podaj jak uważasz, ja bym np.
dał
> lekko schłodzonego Merlota :)
>
> Lilly was here
>
Rany!
Bylo z :)))? Bylo.
IMVHO - do wieprzowiny do raczej rzadko biale pasuje:>>>
Ale zgadzam sie- jezeli ktos uwaza, ze te zasady sa bez sensu- niech pije,
co chce.
Nawet czysta wodke do tortu!
Ja zostane jednakowoz przy tym wierszyku...:)
Ella
PS (Off Topic) Swoja droga zawsze boje sie, jak ktos tak mowi, jak Ty- w
calej Europie obecnie, itd. Ale moze znamy rozne Europy:)))
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|