Data: 2001-06-26 20:46:06
Temat: Re: Sos niebieski
Od: "Ewa" <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc !
Te wszystkie "niebieskie" sosy (tzn. sery na ktorych powstaja) maja dosyc
intensyxwny smak. Zasada wiec polega na tym, zeby smak "razciagnac"
("delayer" jak mowia Francuzi). Wiec, do dipow, ser rozcierzasz z jogurtem ;
do sosow goracych rozetrzec trzeba ze smatanka (i na makaron !). Potem
dodajesz co lubisz, najczesciej rozmaite ziola, byle nie za mocne + sol +
pieprz + ew. tabasco + wszystko co szczypie.... To tego, dla kontrastu, w
miare lagodne wino (w P., moim zdaniem, jakikolwiek dobry wermut tez moze
przejsc !)
--
Niesz !
Agata Solon <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message :
9hah10$4rp$...@n...tpi.pl...
> Bardzo proszę o przepis na zimny sos (dip) niebieski z sera roquefort. A
> może na ciepło też się robi? Jeżeli ktoś wie jak i do czego niech mnie
> oświeci!
>
> Agata Solon, naturalna
>
>
|