Data: 2009-06-18 13:23:56
Temat: Re: Sos pomidorowy (do spaghetti) - jak przygotować do słoika? Problemy z konsystencją
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 18 Jun 2009 12:10:27 +0200, GK napisał(a):
> Występował jednak przy podawaniu jeden problem, który nie wiem z czego
> wynika. Otóż po nałożeniu na makaron, sos rozdzielał się, a właściwie
> tak jakby puszczał wodę. Pod makaronem trochę się tej wody zbierało,
> trzeba było odlewać przed zjedzeniem. Nie bardzo wiem z czego to wynika,
Z braku substancji wiążących wodę, czyli np gumy guar czy inych "dobrości",
dodawanych do wyrobów przemysłowych.
Domowy sos ze słoika trzeba przed użyciem po prostu podgrzać, doprawić
zawiesiną z mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej i zagotować.
|