Data: 2009-06-18 16:57:06
Temat: Re: Sos pomidorowy (do spaghetti) - jak przygotować do słoika? Problemy z konsystencją
Od: "Grzegorz K." <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:amj05vhb36k7$.1mbx5ibsl4ac4.dlg@40tude.net...
>
>> Z braku substancji wiążących wodę, czyli np gumy guar czy inych
> "dobrości",
>> dodawanych do wyrobów przemysłowych.
>> Domowy sos ze słoika trzeba przed użyciem po prostu podgrzać, doprawić
>> zawiesiną z mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej i zagotować.
>
> Albo krochmalu ryżowego.
>
>
Dziękuję wszystkim za wskazówki i wyjaśnienia!
Pozdrawiam,
Grzegorz
|