Data: 2006-02-27 12:41:35
Temat: Re: Sos serowy - pytanie
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 71io549g8vzp.e20om4wv387r$....@4...net, Grzegorz Mucha at
m...@p...zabierzow.com wrote on 27/02/2006 13:21:
> A ja bym powiedział, że klasyczny sos serowy to bardziej z gruyerem pasuje
> (z tym, że wtedy sos na bazie beszamelu, ale jak najbardziej do zapiekania
> pod nim warzyw).
Mmmm uwielbiam gruyera ale nigdy nie jadłam go "na ciepło". Zdradzisz jakieś
szczegóły przepisu?
My sosy serowe robimy zazwyczaj na bazie "parmezanu" czyli litewskiego
dziugasu :-) (jeśli chodzi o sery żółte, bo uwielbamy też sosy z serami
pleśniowymi)
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|