Data: 2006-02-27 12:44:19
Temat: Re: Sos serowy - pytanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 27 Feb 2006 13:21:09 +0100, Grzegorz Mucha
<m...@p...zabierzow.com> wrote:
>On Sun, 26 Feb 2006 14:52:50 +0000, Krysia Thompson wrote:
>
>> Omin wino! To nie fondue :P
>> I ser musi byc ostry, najostrzejszy, oczywiscie najlepiej, zeby
>> to byl cheddar i jeszcze lepiej jesli nie lagodny. sprobuj
>> twarde, dojrzale holenderskie. pewnie sie bedzie ciagnac, ale cos
>> za cos jakby nie bylo cheddara. Zapiekany kalafior i/albo
>> ugotowane pory polane sosem serowym sa piekne!
>
>A ja bym powiedział, że klasyczny sos serowy to bardziej z gruyerem pasuje
>(z tym, że wtedy sos na bazie beszamelu, ale jak najbardziej do zapiekania
>pod nim warzyw).
>
>mucher
Zalezy , w jakiej czesci swiata sie ten se robi :) Gruyere
sklania sie fondue
pierz
K.T. - starannie opakowana
|