Data: 2005-01-30 13:47:18
Temat: Re: Sos serowy z serka topionego- pytanie o szczegóły.
Od: "Margola Sularczyk" <margola@nu_spamie_pagadi.ruczaj.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dinio" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctio43$ate$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witaj,
> jeżeli masz w domu gorgondzolę to proponuję nie dodawać serka topionego.
> Odrobinę masła na patelnię, potem pokruszony ser gorgondzola.
> Jak zacznie się topić dodaję śmietany - wg uznania jeżeli chodzi o gęstość
> sosu.
>
> Druga opcja - zamiast gorgondzoli - ser camember lub brie - z tym, że ja
> "obieram" z pleśniowej skórki
> i tak samo - troszkę masła i w czasie topienia się serka - śmietana.
Masło nie jest potrzebne, zupełnie. Na małym ogniu serki rozpuszczają się
jak ta lala, bez zbędnych dodatków tłuszczu (którego i tak mają niemało).
Polecam gorąco :)
Margola
|