Data: 2005-11-01 00:19:18
Temat: Re: Sos waniliowy - custard
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:dk69pu$2vjq$1@news.mm.pl, Nixe wrote:
>> Z zoltek i cukru zrobic kogiel mogel, dodac make kartoflana,
>> dokladnie wymieszac, dodac polowe smietanki, dokladnie wymieszac.
>> W malym garnku zagotowac mleko i reszte smietanki, gdy wrzace, dodac
>> mieszanke zoltkowa ciagle mieszajac i zagotowac az zacznie bulgotac.
>> Przelac do naczynia czy sosjerki. Pomazac po wierzchu kawalkiem
>> masla, zeby nie zrobil sie kozuch.
>
> Toz to przepis na tradycyjny budyn waniliowy :))
Jedyna róznica to ta smietanka. W kazdym razie ja robilabym budyn tylko na
mleku. No i custard ma zazwyczaj rzadsza konsystencje, ale budyn rzadki
tez mozna zrobic.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|