Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "aja" <a...@g...n_o_s_p.am.gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spagetti- sos
Date: Tue, 20 Jul 2004 09:30:20 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 25
Message-ID: <cdiheh$d90$1@inews.gazeta.pl>
References: <cdhejr$fja$1@news.onet.pl> <s...@z...ftang>
<c...@s...re>
NNTP-Posting-Host: 212.244.166.199
X-Trace: inews.gazeta.pl 1090308369 13600 212.244.166.199 (20 Jul 2004 07:26:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 20 Jul 2004 07:26:09 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-User: aja74
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208248
Ukryj nagłówki
> >skladniki: mieso mielone, cebulka pokrojona w miare drobno, jakis boczek
> > moze byc, ale nie koniecznie, koncentrat pomidorowy, jakis
> > gotowy sos do spagetti z torebki
>
> Jejku, nie kwestionuje tego, ze Twoj sos jest smaczny, ale czamu
> zamiast przecieru pomidorowego albo teraz - w sezonie - swiezych
> pomidorow? Zapewniam, bylby jeszcze lepszy :)
> Do tego przyprawy typu bazylia, oregano albo na latwizne - ziola
> prowansalskie... mowie Ci - sprobuj kiedys tak :)
NO ja niestety ide na latwizne bo robie tak:
mieso mielone na jednej patelni na drugiej cebulka jak to dojdzie to daje
jedna papryke w kostke pokrojona 3 pomidory w gruba kostke 6 zabkow czosnku
( czosnku czostku czosku sam nie wiem wybaczcie) sol pieprz papryka ostra
i do tego czerwonym wytrawnym winem podlewam na poczatek troszke do miesa i
na koniec zeby jeszcze pozostal aromat
Zapomnialbym ze daje sos knorr'a do spaghetti bolognes jak lacze mieso z
cebula.
Wiec nie jest on do zaakceptowania przez wytrawnych kucharzy, niestety nie
wiem jak zrobic samemu takie cos co przypomina smakiem ten sos z paczki byle
nie z tymi roznymi E
AJA
|