Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Specjalny garnek do ryzu?
Date: 7 Jun 2000 19:56:10 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 44
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <4...@P...nih.gov>
References: <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8BIT
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:29262
Ukryj nagłówki
>Elwood wrote:
>
> > A może najtaniej będzie nauczyć się gotować ryż? A jak komuś zostaje
> część w
> > formie przypalenizny to ma za duży ogień podczas gotowania i nie miesza go
> > delikatnie podczas gotowania.
> > Pozdrawiam
> > Boże specjalny garnek do ryżu..hihihi, a może specjalna patelnia do
> > jajecznicy i specjalny czajnik do gotowania wody, żeby się niektórym
> > mistrzom nie przypalała?
>
>Boze, specjalna maszyna do prania ubran? Przeciez mozna recznie! Lodowka? Po
>co, przeciez mozna kupowac ze sklepu codziennie. Plyn do mycia podlogi? Po co,
>przeciez mozna szorowac szrobrem na kolanach, az bedzie czysta. A po co
>biezaca
>woda, mozna przyniesc we wiadrach ze strumienia, itd, itp.
>
>Garnek do ryzu jest fantastyczny, ryz zawsze wychodzi dokladnie tak samo.
>Nigdy
>inaczej ryzu nie gotuje, choc przez lata gotowalam w normalnych garnkach, az w
>koncu dostalam ten chinski, i nic innego nie chce. Moje proporcje na ten
>garnek
>sa: 1.5 ryzu plus 2 wody na bialy ryz i 1 ryzu plus 3 wody na brazowy ryz.
>Magdalena
hehem, popieram;-))
i czy mozna by, Magdaleno, poprosic o dokladniejsze dane odnosnie tego
garnka? Nabylas go w chinskim sklepie? Jakies cechy
charakterystyczne/:-))?? Bo moze sie skusze nabyc takowy tu przed powrotem
do Polski..
pozdrawiam
Agnieszka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|