Data: 2001-02-14 15:46:10
Temat: Re: Sposob na karkowke
Od: "Ewa" <e...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No więc:
>
> Karkówkę w jednym kawałku naciera solą, pieprzem czarnym,
> majerankiem, polewa olejem i octem/sokiem z cytryny dość
> obficie, wrzuca do naczynia żaroodpornego, obkłada plastrami
> cebuli, przykrywa i na noc (conajmniej) do lodówki. Następnie
> piecze (przykryte) ok. godziny. Niekiedy przed pieczeniem dokłada
> jeszcze jabłka winne - obrane i pokrone w dość duże kawałki.
>
> Pyszne, kruchutkie i soczyste. Jadamy to na gorąco lub w plastrach
> do kanapek.
>
> --
> Maya
> "When God made man, she was only testing"
Moja mama robi w takim sporym kawałku karkówki otwór prawie na całą długość
i upycha w niego pokrojone na połówki pieczarki (surowe). Po upieczeniu
fajnie wygląda (tzn te plasterki) i jest bardzo dobre.
pozdrawiam Ewa
|