Data: 2001-02-08 08:38:35
Temat: Re: Sprzet do fondue
Od: "Grzegorz M. Mucha" <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneta Baran wrote:
>
> Tak naprawdę, to ementaler jest niekoszerny. :-) Powinien być vacherin
> friburgeois z gruyerem. Modyfikacje: gruyere, vacherin, comte. Gruyere
> i abondance. Gruyere i comte. Dla lubiących silne wrażenia: gruyere,
> vacherin i appenzeller ;-)
No tak, ale nie wiem czy udaloby sie skompletowac te sery w ktoryms z
krakowskich sklepow. A jak na razie mieszanka gruyere+emmentaler byla
spoko(choc znalazlem tez wersje gruyere+cheddar). Problem z gruyere jest
taki, ze chcialoby sie go zjesc jednoczesnie na surowo i w fondue, a tu
trzeba sie zdecydowac.
--
Grzegorz Mucha <m...@t...pl> ICQ #91619595, tel.(502)261417
----------------------------------------------------
------------
Jedyna roznica miedzy glupota a geniuszem jest to, ze geniusz
jest ograniczony.
|